EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

По-евтини мобилни разговори от 1 юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-евтини мобилни разговори от 1 юли

mail09:30 | 27.05.2013прегледи 703 коментарикоментари 0


От 1 юли е следващото намаляване на цените на разговорите между различните мобилни оператори. От 4,6 ст. на едро за минута ще станат 2,3 ст., а от 1 януари - 2 стотинки. При фиксираните услуги ще са под 1 стотинка. Това съобщи в Ловеч председателят на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ д-р Веселин Божков. По думите му Комисията е постановила поетапното "падане" на цените и от 2007 г. това се случва на всеки шест месеца.
След 1 юли те ще бъдат под средноевропейските. Той допълни, че още два нови оператора са купили лицензи и ще навлязат на пазара в България, което ще засили конкуренцията и  ще намали цените на мобилните услуги. Поводът за посещението на Божков и екипа му в Ловеч бе организираната от тях обществена приемна. Тук тя се прави за втори път след юли 2011 година. При срещите с хората били откроени два основни проблема. В селата с преобладаващ променлив релеф се получава т. нар. пропадане на сигнала. Друг констатиран проблем е със смартфоните и нежеланото получаване на услуги. Председателят на Комисията се ангажира и двата проблема да бъдат решени.

Той каза още, че за миналата година от КРС били наложени 17 милиона лева санкции на мобилните оператори. От началото на годината от страната са подадени 1266 жалби, което показва, че те намаляват, допълни Божков. Като най-чести нарушения той определи отказване на преносимост във връзка с начислени неустойки, нелоялни търговски практики, кредитни лимити, промяна на тарифните планове.

източник:БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg