EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-евтини електромобили обещава Тесла

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-евтини електромобили обещава Тесла

mail16:35 | 28.05.2020прегледи 784 коментарикоментари 0


"Тесла" (Tesla Inc) заяви, че ще намали цените на своите електрически автомобили в Северна Америка, като в същото време компанията засилва автомобилното производство във фабриката си във Фримонт, Калифорния, след облекчаване на ограничителните мерки, които бяха въведени заради коронавируса, съобщава Ройтерс. Намаляването на цените идва като реакция на намаленото търсене на автомобили по време на карантинните мерки в цялата страна. Все още не е ясно с колко "Тесла" ще намали цените и кога точно тези съкращения ще влязат в сила.

Сега седанът Model S на компанията ще бъде на цена от 79 990 долара, а на нейните автомобили с повишена проходимост (SUV) Model X - 84 990 долара, според уебсайтът на "Тесла". Също така на сайтът се съобщава, че най-евтиният седан Model 3 ще бъде на цена от 37 990 долара.

"Тесла" заяви, че ще намали цените и в Китай, което е обичайна практика на компанията след корекция на цените в САЩ.

Tesla China заяви в публикация в китайската социална медия Weibo, че ще намали цените за автомобилите Model S и Model X, които внася в страната, но ще запази непроменени цените на произвежданите в Гигафабриката в Шанхай автомобили Model 3.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg