EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По Дунав мост 2 тръгват автобуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По Дунав мост 2 тръгват автобуси

mail13:03 | 17.06.2013прегледи 844 коментарикоментари 0


От сряда по Дунав мост 2 потеглят автобусни линии между Видин- Калафат- Крайова. Видинска фирма за международни пътнически превози пуска редовни линии по маршрута, съобщи Тотка Нинова, кор. на БНР във Видин.
Дестинацията Видин - Калафат - Крайова ще се обслужва от две автобусни линии, сутрин в 6.30 ч и следобед – в 16 ч. Други три автобуса ще пътуват само по маршрута Видин-Калафат – в 9.00 ч, 11.30 ч и 17 часа. Срещу билет от 5 лева видинчани ще пристигат в Калафат само за 20 минути , а до Крайова ще се пътува два часа, каза управителят на транспортната фирма Красимира Асенова. Тя обясни, че очаква интересът към Румйния да се повиши. В Крайова има университет, в който има наши студенти от години, много фирми, в които работят български граждани, също така и за пазаруване, разходки, обясни Красимира Асенова.

Високата такса за преминаване на автобусите през Дунав мост 2, винетката, която трябва да се купува за движението по пътищата в Румъния, и някои допълнителни такси няма да позволят да се поддържа редовна автобусна линия от Видин до румънските градове Калафат и Крайова. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Вергил Алексиев, управител на най-голямата видинска пътническа агенция. Той бе категоричен, че потокът от пътници от Видин и Калафат няма да бъде голям и няма как да се покрият разходите. „25 евро е таксата в едната посока при преминаване на Дунав мост 2, 13 евро е за един ден винетката в Румъния, 13 евро е еко таксата при преминаване на границата за Калафат. Това не са малки такси, те не могат да се покрият от цените на билетите”, обясни Алексиев. Той посочи, че въпреки това ще направи опит да пусне автобус до румънската страна, но ще проучи предварително как се движат и румънските пътнически автобуси между Калафат и Крайова. Според него таксите няма да бъдат намалени, а и румънците ще бъдат силна конкуренция в превозите. Относно потока от пътници Вергил Алексиев бе категоричен, че пазарът на труда в Калафат е също толкова стеснен, колкото и във Видин. „Дори някой да се намери работа в Калафат, той няма да пътува с автобус, защото ще трябва да плати над 200 лв. за един месец пътни. Ще търси друг начин да пътува до Калафат – ще се комбинира още с двама трима души и с лек автомобил ще пътуват до Калафат”, обясни Алексиев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159