EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-високи цени за немската бира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-високи цени за немската бира

mail18:00 | 31.07.2013прегледи 743 коментарикоментари 0


Масовото увеличение на цените на бирата може да сложи край на евтината бира за любителите на пивото в Германия, съобщиха днес представители на пивоварния сектор, цитирани от ДПА. Три национални производителя на бира - Bitburger, Krombacher и Radeberger - обявиха, че вдигат цените от тази есен.
Най-вероятно баровете ще натоварят клиентите с по-високите цени, но не е ясно дали ще направят същото и супермаркетите. Търговските вериги обикновено продават 20 половин литрови бутилки стандартна бира за 10 евро или по-малко. По-голяма част от бирата в Германия се консумира вкъщи, а не в баровете. Търговците често приемат да имат нулева печалба при бирата, използвайки я като средство да накарат клиентите да влязат в магазините и да купуват други неща.

По думите на Гюнтер Гудер, който е ръководител на германската федерация на дистрибуторите на напитки на едро, изглежда това ще бъде най-широкообхватното вдигане на цените на германския бирен пазар от 2008 година. Той отбеляза, че потребителите купуват бира от магазините на цена от преди 20 години и подчерта, че все още не е ясно дали супермаркетите ще качат цените за клиентите. Radeberger потвърди, че ще повиши цените на 40 свои марки от 1 ноември. Пивоварната компания, както и други
представители на сектора, посочват като причина нарасналите разходи за съставките на бирата, за електроенергия и стъклените бутилки. Bitburger планира да вдигне цените от 1 октомври. Krombacher обяви през май, че ще повиши цените с 5 до 8 процента.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg