EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-високи глоби за хулиганство иска Фандъкова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-високи глоби за хулиганство иска Фандъкова

mail13:30 | 28.02.2011прегледи 588 коментарикоментари 0


Санкциите за спортно хулиганство да се удвоят иска кметът на София Йорданка Фандъкова. Пред журналисти тя заяви, че ще изпрати писмо до Народното събрание, Министерството на вътрешните работи и Българския футболен съюз за промяна на закона за опазване на обществения ред при организирането на спортни събития, съобщи Стандарт НЮЗ.
За противообществени прояви в момента се налага глоба от 200 до 500 лева.
Фандъкова иска в писмото и въвеждането на глоба за родителите на непълнолетни лица от 16- до 18-годишна възраст, които са уличени в спортно хулиганство. В момента санкцията към тях е единствено задържане в териториална структура на МВР за срок до 10 денонощия.
Кметът посочи, че трябва да се въведе и по-широко прилагане на мярката футболни мачове да се играят без публика.
В отговор на въпроси Фандъкова посочи, че предстои изчисляване на щетите, нанесени върху общинска собственост по улиците в града, след срещата между „Левски” и ЦСКА на стадион „Георги Аспарухов” в съботната вечер.
По думите й депозитът от 5000 лева, внесен от организаторите на мача, който тя е разпоредила да не се връща, ще е достатъчен за изчистването на терените. Щетите върху градския транспорт ще бъдат покрити от застраховките на транспортните средства.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg