EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По-висок данък върху захарта във Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-висок данък върху захарта във Великобритания

mail13:43 | 26.10.2015прегледи 912 коментарикоментари 0


Британският премиер Дейвид Камерън е подложен на натиск да преразгледа своята позиция относно „данъка върху захарта“, след като бе публикуван официален доклад, в който се посочва, че повишаването на цените на захарните изделия с 10-20% е необходимо за справянето със затлъстяването, пише The Guardian.
Камерън бе подложен на критики, след като стана ясно, че той не е прочел доклада на организацията „Обществено здраве Англия“, в който се призовава за въвеждането на данък за храните и напитките, съдържащи високи нива на захар и нанасяне на удар върху нездравословните за децата продукти.
Говорител на британския премиер обаче заяви, че Камерън не е променил позицията си по въпроса и продължава да смята, че има по-добри начини за борба със затлъстяването при децата от въвеждането на „данък върху захарта“.
Отказът на Камерън да обмисли въвеждането на такъв данък го поставя в конфликт с медицинските групи, здравните благотворителни организации, лейбъристката партия и дори някои депутати от Консервативната партия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg