EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

По-бърз подем на световната икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По-бърз подем на световната икономика

mail06:35 | 10.09.2020прегледи 647 коментарикоментари 0


Глобалната икономика вероятно ще се възстанови до нивата преди коронавирусната пандемия с около три месеца по-рано от очакваното, посочиха икономисти от американската банка Morgan Stanley, цитирани от Ройтерс.

"Доказателствата сочат, че уравнението между коронавируса и икономика се е променило решително спрямо ранните дни на избухването на пандемията", посочиха те в последен анализ за клиенти на банката, отбелязвайки, че икономическото възстановяване продължава да набира скорост, тъй като страните стават все по-добри при управлението на вирусната инфекция.

Според тях икономиката на САЩ може да достигне нивата си от преди Covid-19 до второто тримесечие на следващата година, докато целият развит пазар може да достигне тези предпандемични нива до третото тримесечие на следващата година.

В съчетание с безпрецедентни нива на фискална и парична подкрепа и възможни смущения в търговията, бъдещото възстановяване вероятно ще бъде придружено и от по-силна инфлация, прогнозират икономистите на Morgan Stnaley.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960