EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

По- евтин хляб купуват в Габрово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

По- евтин хляб купуват в Габрово

mail10:31 | 10.01.2011прегледи 882 коментарикоментари 0


С 20 стотинки поевтинява от днес в Габрово цената на 650-грамовия бял хляб "Стара Загора". Решението е на местната фирма "Хлебозавод" ООД със заповед на управителя на дружеството Детелин Лазаров, предаде БТА.
Най-масово купуваният хляб "Стара Загора" повече от година се продаваше за един лев и пет стотинки, а сега цената му става 85 стотинки. Управителят Лазаров мотивира решението да поевтинее хлябът с икономическата криза и с обедняването на хората в града.
Хлябът "Добруджа" от 90 стотинки вече ще се продава за 65 стотинки, има и намаление на цените на някои от закуските, произвеждани във фирмата.
От началото на годината въпросът за цената на хляба и неговото евентуално поскъпване се дискутира активно. Преди около седмица министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира, че „няма обективни фактори, които да обосновават повишаване на цената на хляба с повече от няколко процента”. Той подчерта, че всяка година в началото на годината се говори за поскъпване на хляба. „Цената на хляба е функция от цената на пшеницата на първо място и след като пшеницата поскъпна, няма как да не се увеличи хлябът. Когато основната суровина е поскъпнала, това се отразява”, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Найденов. Министърът на земеделието и храните подчерта, че има и други фактори, които формират цената на хляба – това са цените на енергията, на заплати, на осигуровки и всичко заедно формира очакваното увеличение на хляба.
Визирайки високите цени на суровините председателят Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Попов прогнозира в началото на година, че хлябът ще поскъпне с 15% до средата на януари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg