EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив: Трус на метри от заводи & склад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: Трус на метри от заводи & склад

mail16:39 | 01.05.2020прегледи 23958 коментарикоментари 0


Земетресението беше регистрирано в 14.01 часа в района на Пловдив, в посока на град Раковски. Определеният магнитуд на земетресението от нашата сеизмологична мрежа е 4,5 по скалата на Рихтер и то е умерено силно. Това коментира за БТА доц. д-р Петя Трифонова - заместник-директор на Националния институт по геофизика, география и геодезия /НИГГГ/ на БАН.

Земетресението е усетено почти на цялата територия на страната. Районът на Пловдив е в една от най-сеизмогенните зони - това е Маришката сеизмична зона, в която и преди е имало земетресения. Освен в Пловдив и в Раковски, земетресението е усетено в централната част на страната, като в Асеновград е било съпроводено с "бучене", в Димитровград - по високите етажи на сградите. Слабо е било усетено в Гоце Делчев и в Хасково, но също в Монтана и в Козлодуй. Земният трус от района на Пловдив е бил усетен и в София. Вече има вторични трусове.

Няма материални щети и пострадали в индустриална зона Раковски - епицентър на земетресението, което силно разлюля Пловдивско. Добрата новина съобщи за медиите инж. Пламен Панчев, създател на Тракия икономическа зона, част от която е и зона Раковски. Инж. Панчев и неговият екип са се чули с част от мениджърите на 20-те завода в зоната, в които работят около 4 000 души. Според тях на този етап не са констатирани разрушения, адското бучене и силният трус са предизвикали само голяма уплаха. Тъй като днес е почивен ден, реално е нямало и много хора на работните места. Според първите данни на БАН епицентърът на труса е на метри от логистичния склад на Кауфланд и единия от двата завода на АББ в зона Раковски.  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg