EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив: Санират още 5 големи жилищни блока

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: Санират още 5 големи жилищни блока

mail13:05 | 06.10.2020прегледи 831 коментарикоментари 0


Община Пловдив ще обяви отново обществената поръчка за подобряване на енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по ОП "Региони в растеж". Поръчката е на стойност от 3 милиона лева /без ДДС/ и обхваща 5 големи жилищни блока в четири от районите на Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев е обяснил прекратяването на поръчката и повторното й възлагане с несъответствия между нормативната уредба и заложените критерии от възложителя. В мотивите е записано, че заложените критерии в поръчката е строителите да имат право да осъществяват първа група, четвърта категория строителство, според правилника. "Това обаче е закононарушение, тъй като сградите, които трябва да се санират са първа група, трета категория. Общината като възложител не може да промени изискванията в процеса на поръчката, затова трябва да бъде прекратена", обяснил Пламен Райчев. Той обаче е категоричен, че веднага след като изтече десетдневният срок за обжалване на прекратяването, ще се премине към обявяване на нова обществена поръчка със същите обособени позиции и средствата няма да бъдат загубени.
Той увери хората от петте жилищни блока, че ще бъдат санирани в рамките на този програмен период. По случая Райчев е провел консултации с Управляващия орган на ОП "Региони в растеж", откъдето също са споделили неговите опасения и това е наложило прекратяване на поръчката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg