EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив с нов заем от 50 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив с нов заем от 50 млн. лв.

mail17:03 | 15.03.2022прегледи 936 коментарикоментари 0


Общинският съвет в Пловдив подкрепи кмета на града Здравко Димитров за нов заем от 50 милиона лева. С голямо мнозинство съветниците дадоха "зелена светлина" за започване на процедура по теглене на кредита, който ще се използва за ключови обекти на спортната инфраструктура за града. С решението съветниците одобряват в бюджета за тази година на Община Пловдив да бъде включен лимит за поемане на дългосрочен общински дълг, а също и за започване на преговори с Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции.

Със средствата ще се довършат стадионите „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 милиона лева с ДДС. Другата част от сумата ще е за нов плувен комплекс „Младост“ - с 50-метров басейн за 20 милиона лева с ДДС и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина на стойност шест милиона лева с ДДС. 
 
Двата стадиона ще бъдат довършени и няма да са "язвите" на ГЕРБ, каза кметът по време на дебатите в залата. По думите му общината е в добро финансово състояние, може даже и още кредити да се вземат. Той уточни, че за новия заем ще се търсят най-добрите условия.

След заседанието на Общинския съвет заместник-кметът Величко Родопски съобщи, че бюджетът на Пловдив за тази година ще бъде публикуван в началото на следващата седмица.


Тагове: Пловдив, заем
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037