EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив: Първи Innovation Hub в Из. Европа на Schneider

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: Първи Innovation Hub в Из. Европа на Schneider

mail19:25 | 04.08.2020прегледи 475 коментарикоментари 0


Schneider Electric открива у нас първия си Innovation Hub в Източна Европа. Той се намира в представителната умна фабрика на Schneider Electric в Пловдив и е готов да посрещне посетители от всички страни от региона и извън него. Демонстрационното пространство позволява на посетителите да изживеят IoT технологията на компанията и ще приема посетители ежедневно.

С тази стъпка Schneider Electric засилва оперативното си присъствие в региона, където вече е концентрирано голямо ноу-хау с Център за споделени услуги в Румъния, Регионален логистичен център в Унгария и Технологичен център за Smart Grid (умна разпределителна мрежа) в Сърбия.

В края на 2019 г. заводът на Schneider Electric в България получи най-високото ниво индустриален сертификат в компанията – Smart Factory. За да постигне това, предприятието изпълни амбициозен набор от критерии като: минимум 65% автоматизирани системи, управление на сградата с автоматизирана система,  енергиен мениджмънт, високоефективна поддръжка чрез приложение за добавена реалност и други.

„…Създадохме този Innovation Hub с идеята да позволим на всички наши партньори и клиенти, както и на студенти, стажанти и млади инженери от региона да изживеят тези нови технологии на живо”, обясни Перт Херман, регионален генерален мениджър на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

„Нашият успех показва, че цифровизацията и зрелостта на бизнеса в Източна Европа вече са на необходимото ниво. Обстановката, изискваща социално и физическо дистанциране доказа, че способността да се следват процесите в нашия завод отдалечено е задължителна в днешно време. В допълнение към ежедневните ни работни задължения сега сме готови да бъдем и домакини на ежедневни посещения в умната фабрика с новия Innovation Hub“, сподели Мария Топчийска, изпълнителен директор на завода на компанията в Пловдив.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg