EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив преодолява кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив преодолява кризата

mail19:52 | 05.08.2009прегледи 1084 коментарикоментари 0


Slavcho_Atanasov_lПри отчета на пловдивския бюджет за второто тримесечие от 2009 година беше очертана тенденция към намаляване на собствените приходи, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За разлика от плана за приходите от местни дейности, чието изпълнение за полугодието е 56,84%, то събраните приходи от собственост са едва 38,21%, съобщи главният финансист Наталия Делчева. Рязък е спадът и на средствата, събрани от собственост на имущество. От опозицията обвиниха администрацията в неумение да събира и управлява приходите и препоръчаха помощта си, чрез съставянето на специална комисия, която да се включи в изготвянето на предвидения за следващата сесия антикризисен бюджет.
Кметът Славчо Атанасов заяви, че Пловдив няма да преживее кризата както други големи градове. Според него големите инфраструктурни проекти ще продължат, включително до края на годината ще започне и реконструкцията на булевардите Марица - север и Марица - юг. "В Пловдив нито ще спираме уличното осветление, нито пък фонтаните в центъра на града", отсече кметът.
До две седмици той е възложил на екип финансисти и икономисти да изготвят анализ за целесъобразността на 30 милионния заем за реконструкция на вътрешнокварталните улици. "Специалистите ще имат крайната дума, но според мен този заем е стратегически необходим, защото ако не го изтеглим скоро ще трябва да се придвижваме из малките улици с луноход, а след няколко години ще се наложи да прелитаме над тях дори с вертолет", за пореден път припомни тезата си Атанасов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg