EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив: В автобус и в музей с един билет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: В автобус и в музей с един билет

mail07:10 | 22.01.2013прегледи 525 коментарикоментари 0


До средата на 2015 г. Пловдив ще има напълно съвременен градски транспорт. Сред нововъведенията е, бе билетчето за автобус, например, ще служи и за вход в галерия или музей в града. Проектът „Модернизация и изграждане на устойчив градски транспорт в град Пловдив” е на стойност 44 млн. лв. В неговите рамки ще бъдат изградени 48 км велоалеи и обновени около 70 кръстовища в града. Предвижда се въвеждане на електронно таксуване на пътниците в масовия градски транспорт. Билети ще могат да се купуват от автомати, разположени на различни места в града, както и от устройства в самите превозни средства. Община Пловдив ще е институцията, която ще продава и издава карти и билети, като целта е администрацията да имаме реална информация за пътникопотока.

В рамките на същия проект ще бъде изграден Център за управление на трафика - системата за т.н. "зелена" вълна по кръстовищата. Светофарните уредби ще бъдат снабдени със светодиоди, т.н. тип LED. По спирките ще бъдат монтирани табели с информация в релно време за движението на автобусите.
Договорът за модернизацията на градския транспорт в Пловдив беше подписан през юли миналата година от ръководителя на управляващия орган на Оперативната програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 Деница Николова и кмета на общината Иван Тотев. Договорът е част от схемата на ОПРР за подобряване на градския транспорт на седемте големи града. Общият бюджет, който представлява европейско финансиране, заедно с националното съфинансиране, е 575 млн. лв. Средствата са за подобряване на системите на градския транспорт на София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Русе. Кметът на Пловдив подписа договор с консорциум "УИГ", спечелил обществената поръчка за консултант на проекта. Консорциумът участва с оферта от 495 хил. лв. без ДДС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg