EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пловдив: 42 златни медала на панаира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: 42 златни медала на панаира

mail14:31 | 30.09.2016прегледи 1059 коментарикоментари 0


42 експоната на Международния технически панаир в Пловдив спечелиха златни медали в  Конкурса  за иновативни продукти. Тържествената церемония за награждаването на победителите се състоя на 28 септември 2016 г. във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив.

Претендентите за  най-авторитетното българско пазарно отличие бяха оценявани от жури, съставено от експерти на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, а нейният председател Александър Манолев  оглавяваше Централната комисия. Дванадесет приза грабнаха български авангардни изделия с качество по стандартите на ЕС. 

Следващата година да се дават и платинени медали, защото иновациите наистина са супер, предложи един от отличените.

„Имаме много награди в Европа, Русия и САЩ, но най-много се радваме на тези златни медали, макар вече да притежаваме 19. Страхотно е, че ръководството на Международен панаир Пловдив успява да го поддържа на високо ниво в тези тежки времена“, каза представител на „Орак инженеринг“.  „Това е арена за иновации, за изява на големия, средния и дори прохождащия бизнес, а на нас ни даде перспективи за развитие и за нови начинания“, добави собственикът на „Алфа груп 1“.

Най-много впечатляващи новости имаше в категорията "Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации", където бяха присъдени 17 златни медала. Информационните технологии вече са във всеки предмет, обобщи представител на фирма „Алтерко роботикс“.

Другите четири  раздела, в които се състезаваха номинираните, са: „Машиностроене“, „Транспорт и автосервизно оборудване“, „Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“ и „Строителство“. Победителите  получиха отличията си от Александър Манолев, проф.  Димо Зафиров от Института за космически изследвания и технологии при БАН, Мартина Парикова – директор на „Чехтрейд България“, и изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Богомил Бонев.

На официалната церемония бяха връчени специални грамоти на фирми, които участват над 20 г. в Международния технически панаир. Благодарим на организаторите, които вече 23 години ни дават възможност да представяме най-новите си продукти, заяви мениджър на компания медалист. 

Бяха обявени и новите носители на  призове от Конкурса за дизайн, който се организира съвместно с Националната асоциация за дизайн и реклама. Голямата награда „Кристален тетраедър“ беше присъдена и в двете категории – „Експозиционен дизайн“ и „Индустриален дизайн и дизайн на опаковка“. В първия раздел журито избра експозицията на Чешката република, проектирана от  арх. Тодор Василиев от екипа на Международен панаир Пловдив. Във втория раздел бе отличена заваръчна машина за хидроизолации с припокриване на швейцарската компания “Leister Technologies”.

Наградените експонати може да се видят в Международен панаир Пловдив до 1 октомври.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg