EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев:Държавата не прави бизнес, тя е платформа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев:Държавата не прави бизнес, тя е платформа

mail12:15 | 15.06.2012прегледи 417 коментарикоментари 0


Държавата не прави бизнес, а трябва да бъде платформа за неговото развитие, каза президентът Росен Плевнелиев, който откри днес в столицата двудневната дигитална конференция WEBIT. Държавният глава подчерта, че младите български предприемачи трябва да видят перспектива за реализация на идеите си в България и основни инструменти това да се случи са електронното правителство и създаването на платформи за развитие на информационните и комуникационните технологии.
Според президента, страната ни може да бъде иновативна не само в областта на високите технологии, но и в аграрните науки и в индустриите за подобряване на начина на живот. Росен Плевнелиев отново очерта проекта „София тек парк“ като първата иновативна екосистема, която ще създаде механизми за сътрудничество между държавните институции, научните центрове и бизнеса. По този начин ще се даде възможност в България да се създават и развиват иновативни малки и средни предприятия. Електронното правителство обаче е задължителен инструмент за подкрепа на малките и средните фирми и е изключителен приоритет, подчерта държавният глава.
Двудневният форум WEBIT, посветен на дигиталната индустрия и нейното влияние върху икономиката, събира в столицата над 1000 представители на бизнеса, които ще споделят опита си в използването на новите технологии и социалните медии. На журналистически въпрос дали ще наложи вето върху приетите промени в Закона за горите държавният глава повтори позицията си, че в президентството текат срещи, които ще продължат и в следващите дни. Президентът ще се запознае с различните становища.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1057