EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев: Ремонтират потъналия Е-79 до 10 дни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев: Ремонтират потъналия Е-79 до 10 дни

mail10:40 | 08.12.2010прегледи 548 коментарикоментари 1


До 10 дни ще бъде завършен ремонтът на пропадналия участък от пътя Е-79 в района на Кресненското дефиле. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от агенция „Фокус”.„Ако минете оттам, нивото на водата на река Струма там вече не е 4, а 2 метра над нормата. Надяваме се още да спадне нивото. Ако намерим камиона, ако знаем къде е локализиран, моментално можем да засипваме във всички останали участъци, но докато не го намерим, се притеснявам, че можем да засипем самия камион. Затова засипваме от горната страна, докато намерим камиона, а когато го намерим, моментално започваме засипването и от двете посоки, за да можем да възстановим пътя”, каза още министърът.
Той увери, че въпреки това срокът от 10 дни ще бъде спазен, като по 3000 кубика на ден се насипват.
Плевнелиев обясни, че специфично за реката е, че тя е със значителна скорост на течението и отнася. „Ние имахме срещи с граждани от град Кресна, които казаха, че от 1979 г. не са виждали такова чудо, посочиха ни размерите. Това означава, че вие трябва да засипвате огромни по размер и обем камъни, защото малките реката просто ги отнася. След като е отнесла камион, можете да си представите как отнася баластрата. Всичко е там – камионите, кариерите работят, така че срокът ще бъде спазен”, добави още Плевнелиев.Вчера стана ясно, че са държавата е превела 1 милион лева за частичното възстановяване на участъка от пътя в Кресненското дефиле.Придошлата след 24-часов дъжд река Струма отнесе част от трасето в края на миналата седмица. В резултат международният път Е-79 остана затворен.

 


 
Коментари
 
Трайчо - 14-12-2010 г. 18:15:27

Очакваме от Плевнелиев-Германеца да представи Публичният регистър на всички държавни облекти без акт 16 и да започне тяхното незабавно разрушаване като незаконно строителство!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg