EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев: Пускаме АМ "Люлин" в неделя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев: Пускаме АМ "Люлин" в неделя

mail15:10 | 11.05.2011прегледи 1339 коментарикоментари 0


Пускаме АМ "Люлин" в неделя и е съвсем нормално този общински паралел  път Суходол-Перник, който не е в добро състояние, д бъде с променен статут, за да може държавата да се грижи по-добре за него. Това заяви регионалният министър Росен Плевнелиев.
Агенция "Пътна инфраструктура" ще направи план за рехабилитация на този път и съм абсолютно убеден, че до няколко месеца ще има конкретен проект, ще има осигурено финансиране, добави Плевнелиев. "Добре би било на всички магистрали да има паралелни пътища, които са в добро състояние, за да могат да играят ролята на резервен вариант", каза още той. 
Магистралата в този момент няма акт 16, но според шефа на пътната агенция Сергей Михалев разрешение за използване на магистралата (акт 16) ще бъде издаден от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) най-късно в петък.

Основен ремонт на пътя София – Перник през Княжево и Владая обаче не се предвижда скоро, стана ясно след пресконференцията на пътната агенция. Цялостното обновяване на шосето беше обещано още преди години за момента, в който се открие магистрала "Люлин". От пътната агенция обясниха, че и сега фирмите за пътно поддържане в София и Перник се грижат за участъка и го ремонтират, където е необходимо, но по-съществени дейности не се планират на този етап. Има проект за основен ремонт на отсечката, но е стар и трябва да се преработи, казаха от АПИ. Добрата новина е, че движението на тежкотоварни камиони ще бъде изцяло забранено в участъка от пътен възел Даскалово при Перник през Владая до Княжево. Те ще минават през "Люлин".
Нерешен обаче остава въпросът с извеждането на трафика от магистрала "Люлин" през ж.к. "Люлин". Около 15-16 000 коли ще минават през квартала в едната и другата посока всяко денонощие, обясни членът на управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров. Работи се по проекта за изграждане на Западната дъга на софийския околовръстен път, както и за връзката на магистралата с тунела за "Люлин" през бул. "Царица Йоана". Ще се изгради и кръстовище за връзка на магистралата с бул. "Европа". Не е ясно обаче кога ще се случат тези неща. Единствената завършена магистрала на България – "Люлин", разполага и с шумоизолиращи стени в урбанизираните територии, каквито са екологичните изисквания. Малко след поставянето на панелите с изрисувани птички над 20 от тях са били откраднати в района на пътен възел Даскалово – при Перник, казаха от пътната агенция. Липсващите са подменени.
 

 


Тагове: Плевнелиев, АМ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150