EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев при Елизабет II, събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев при Елизабет II, събитията днес

mail08:20 | 18.03.2014прегледи 666 коментарикоментари 0


ЛОНДОН - Президентът Росен Плевнелиев, който е на официално посещение във Великобритания, ще бъде приет на аудиенция от кралица Елизабет Втора. Програмата на държавния глава за днес
предвижда още българо-британски бизнес форум, който ще бъде открит от него, както и срещи с министъра на външните работи Уилям Хейг и с министъра на професионалните умения и
предприемачеството Матю Ханкок.

МОСКВА - Руският президент Владимир Путин ще направи в Кремъл изявление пред парламентаристите от двете камари на Федералното събрание във връзка с молбата на Крим и Севастопол за приемане в
състава на Руската федерация.

ВАРШАВА - Американският вицепрезидент Джо Байдън ще обсъди украинската криза с полските лидери и с естонския президент Тоомас Хендрик Илвес.

ВИЕНА - Пореден кръг от преговорите на "шесторката" с Иран.

БРЮКСЕЛ - Лидерът на сирийската опозиция Ахмад Джарба ще говори пред комисията по външните работи на ЕП.

КАРЛСРУЕ - Германският конституционен съд ще обяви окончателното си решение дали европейският спасителен механизъм е законосъобразен.

СТРАСБУРГ - Европейският съд за правата на човека ще се произнесе по жалба на лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан срещу условията, при които е задържан на острова-затвор Имралъ край Истанбул. От арестуването си през 1999 г. до 2009 г. Йоджалан беше единствен затворник на острова.


КОПЕНХАГЕН - Посещение в Дания на турския президент Абдуллах Гюл (и 19 март).

АТИНА - Посещение в Гърция на румънския премиер Виктор Понта.
- Международна конференция на тема: "Стратегия, насочена към икономиката: визия и реалност", в която ще участват президентът на Гърция Каролос Папуляс, премиерът Андонис Самарас и др. (и 19 март).

ЗАГРЕБ - Върховният главнокомандващ на силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав пристига на посещение в Хърватия (до 20 март).

ХАГА - В Международния наказателен съд завършва първият кръг изслушвания по взаимните искове на Хърватия и Сърбия по обвинения в геноцид по време на войната в Хърватия (1991-1995).

ФРАНКФУРТ - Грузинският финансов министър Нодар Хадури ще говори на германско-грузински икономически форум.

МЕКСИКО - Финансовият министър на САЩ Джейкъб Лу има планирана среща с президента на Мексико Енрике Пеня Нието, с мексиканския си колега Луис Видегарай и централния банкер на страната Аугустин Карстенс.

източник:БТА

 

 

 


Тагове: събитията, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg