EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев: Започват партизанска война

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев: Започват партизанска война

mail12:40 | 16.03.2011прегледи 734 коментарикоментари 0


"Аз нямам никакви съмнения, че партизанската война започна, предизборната война, която очевидно вече е партизанска започна с всякакви средства – с пепел, с прах, с всичко в очите".
Така регионалният министър Росен Плевнелиев коментира изнесената вчера информация от БСП, че при изграждането на Лот 2 на АМ'Тракия" се влага пепел. И тъй като социалистите вчера поискаха оставката на Плевнелиев, днес той заяви : "Искам да съм категоричен, че нямам никакво намерение да подавам оставка. Няма как да подам оставка след като съм ускорил АМ "Люлин", след като строим АМ "Тракия" и след като вървят тръжните процедури за АМ "Марица" и АМ "Струма" и след като ние като правителството ще направим толкова, колкото направиха за 20 години предишните правителства на България". "Всеки един инфраструктурен проект има строители, които са длъжни по договор да влагат качествени материали и да ги документират със всички изследвания и анализи и те са в пътната агенция, има възложител, който проверява. Нека да не забравяме и ролята на надзорната компания, която получава маса пари, за да бъде постоянно на обекта и да отговаря за качеството на вложените материали", каза още Плевнелиев.
Той отбеляза, че нито една от тези институции, включително и ДНСК, която е правила проверки не е сигнализирала за притеснения от гледна точка на технологията и на вложените материали в хода на работата на по "Тракия". Всички анализи ще бъдат качени на интернет сайта на министерството. "Каква е тази мониторингова компания, която е подготвила доклад на 21 февруари, на който се позовават от БСП, който и до сега не е официализиран и не е влязъл с подписи и печати, където и да е било в държавната администрация? Този доклад, изтекъл удобно през медиите на 21 февруари е една поръчка. Това са интереси. В хода на цялата тази предизборна битка ще има още много такива неща, но нищо не може да ни отклони. Нека да е ясно, че има договори, че те се спазват и че има отговорности, които ще се носят по веригата", каза още регионалният министър.
"Тези изследвания, които са извадени от БСП са абсолютно същите като тези, с които АПИ разполага, единственото е, че някои ги четат като Дявола Евангелието. Те казват, че ще се напече и ще се деформира с тази разлика, че експертите казват, че това може да се случи при температура от 1000 градуса. Бъдете сигурни, че от тук нататък ще има много помия, много лъжи, готови сме. Ние няма да се разколебаем", допълни той. Днес той е разпоредил независима експертиза за действията на всички по веригата за "Тракия". "Ако АМ "Тракия" се деформира им поне 5 институции, които носят отговорност за това нещо и законът много ясно ги е визирал. Не очаквайте от един министър да проектира и да се разхожда по лаборатории, за да пита кое какво е. Министрите отговарят за политики и приоритети и очаквам те да бъде направени от хилядите държавни служители и изпълнители по правилата", категоричен беше министърът.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg