EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев в Силиконовата долина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев в Силиконовата долина

mail15:45 | 10.05.2012прегледи 686 коментарикоментари 0


От 14 до 18 май 2012 г. ще се състои посланическа обиколка,  съобщи посолството на САЩ.  За втора година обиколката ще бъде водена от американския  посланик Джеймс Уорлик и от Елена Поптодорова, посланик на  България в САЩ. С включването на Остин, Лос Анджелис, Сиатъл и  Силиконовата долина обиколката цели да увеличи търговията и  инвестициите между двете държави.
В един исторически момент от американско-българските  търговски отношения президентът на Република България Росен  Плевнелиев ще води програмата в Сиатъл и Силиконовата долина.  Целта на президента е да насърчи партньорство в българските  иновативни сектори, каквито са информационните технологии,  енергийната ефективност и биотехнологиите. В момента България е  на етап планиране на проект за създаването на бизнес инкубатор и технологичен парк в София. Пътуването в САЩ ще даде възможност за запознаване с най-добрите практики в американските  технологични паркове и за изграждане на взаимоотношения, които  да допринесат за успешно осъществяване на проекта, се посочва в  съобщението.
"Сега е времето американските компании да създават  партньорства в иновативните сектори на България. Заедно с  президента Плевнелиев очаквам с нетърпение възможността да  обясня на водещи американски компании защо България е една важна дестинация за американския бизнес", каза посланик Уорлик.  Всяка спирка по пътя на бизнес обиколката ще има собствен,  неповторим фокус.
В Остин Тексаският университет подготвя представянето в  България на своята програма Магистратура по технологично  управление. Фокусът в Остин ще бъде инфраструктура и  информационни технологии и ще се поведе семинар, който да  осветли развитието на връзките между университетите и бизнеса в  България, както и създаването на бизнес инкубатор и технологичен парк.
В Лос Анджелис в центъра на вниманието ще бъде секторът за  енергийна ефективност, а същевременно бизнес обиколката ще  подчертае ролята на подкрепата от страна на Европейската банка  за възстановяване и развитие (ЕБВР) за подобряване на  ефективността на наличния жилищен фонд, както и на търговските и обществени сгради в България. В Сиатъл някои от най-иновативните компании ще имат шанса да се срещнат с президента Плевнелиев. Набелязаните теми включват  наченките на български информационно-технологичен клъстър;  инициативи, свързани с електронното правителство; субсидирани от ЕС и ЕБВР проекти и проект за бизнес инкубатор и технологичен  парк.
В Силиконовата долина делегацията ще посети някои от водещите  центрове за иновации, както и някои от най-успешните американски компании, за да се върне в България с идеи и създадени  партньорства за бизнес инкубатора или технологичния парк, се  посочва в съобщението .Основни организатори на бизнес обиколката са офисите на  Американската търговска служба в София, Остин, Лос Анджелис,  Сиатъл и Силиконовата долина, както и Американската търговска  камара в България, Посолството на България във Вашингтон, област Кълъмбия и Консулството на България в Лос Анджелис.
 


Тагове: Плевнелиев, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144