EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев- Попова кандидатите на ГЕРБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев- Попова кандидатите на ГЕРБ

mail15:24 | 04.09.2011прегледи 1454 коментарикоментари 2


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е кандидатът на ГЕРБ за президент. Кандидатът за вицепрезидент е министърът на правосъдието Маргарита Попова. Номинациите обяви премиерът Бойко Борисов. Той отново заяви, че е кандидат за президент за следващите избори.
49.6% от гражданите ще гласуват. Това показва изследване на МБМД за политическите нагласи в София и областните градове, проведено в периода 29.08 - 01.09.2011, съобщиха от социологическата агенция на Мира Радева.
1052 души от столицата и областните градове са интервюирани по домовете. 17.6% от запитаните са отговорили, че ще гласуват, но се колебаят за кого точно, 12.7% все още не зная дали ще гласуват, а 20.1% са отговорили, че със сигурност няма да гласуват.
На въпроса с кое твърдение по-скоро биха се съгласили, 31.2% от българските граждани са отговорили, че по-добре за България е следващият президент да бъде от управляващата ПП ГЕРБ, 37.3% са отговорили, че по-добре е президентът да е от друга партия, за да има политически баланс.
По личности гласовете на гражданите са разделени така:
За Меглена Кунева – независим кандидат 13.1% със сигурност биха гласували, а 29.3% заявяват, че е възможно да гласуват за нея, но не са сигурни.
За Росен Плевнелиев – кандидат на ГЕРБ, със сигурност биха гласували 25.1%, а 28.3% е възможно да гласуват.
За Ивайло Калфин – кандидат на БСП, със сигурност биха гласували 10.2%, а 18.1% посочват като възможно да гласуват за него.
За Красимир Каракачанов – кандидат на ВМРО, със сигурност биха гласували 3.6%, а 13.0% е възможно да гласуват за него.
За Волен Сидеров със сигурност биха гласували 2.3%, а 7.2% е възможно да гласуват за него.
За Румен Христов със сигурност биха гласували 3.1%, възможните гласове за него са 12.3%.
За Алексей Петров със сигурност биха гласували 1.9%, възможните гласове за него са 10.7%.
На въпроса ако изборите за президент бяха днес, вие как бихте гласували, 32,7% от запитаните са отговорили, че биха гласували за Росен Плевнелиев от ГЕРБ да бъде президент. За Ивайло Калфин от БСП биха дали вота си 12.3%. Меглена Кунева - независим кандидат получава 15.7% от гласовете, Румен Христов от Синята коалиция - 1.9%; Волен Сидеров от Атака получава 2.0%; Красимир Каракачанов от ВМРО - 2.3%, Алексей Петров – Инициативен комитет - 1.5%; друг кандидат - 3.4%.
28.9% са посочили, че няма да гласуват.
Ако се провежда втори тур на президентските избори между двойката кандидати Росен Плевнелиев/Ивайло Калфин, 44.5% от гражданите не са дали отговор. За Плевнелиев биха гласували 41.3%, за Ивайло Калфин 14.2%.
Ако останат на балотаж Меглена Кунева и Росен Плевнелиев - 44.4% не са отговорили кого биха избрали. За Меглена Кунева биха гласували 22.0%, за Росен Плевнелиев - 33.6%.
 

 

 

 


 
Коментари
 
negatory - 20-09-2011 г. 16:48:57

МОЯТ президент не е пряк ПОТОМЪК на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП ! МОЯТ президент не е бивш първи секретар на ОК на ДКМС ! МОЯТ президент не е любимото момче на Лазар Причкапов ! МОЯТ президент не е ГЪЗОЛИЗНИК, целувал задника на Масларова, за да прави НЕЗАКОННО бизнес кариера! МОЯТ президент не е МОШЕНИК завлачил чуждестранните си партньори! МОЯТ президент не събаря къщите на беззащитни старци ,а не пипа дворците на мутрите! МОЯТ президент няма НЕЗАКОННА КЪЩА на морето ! МОЯТ президент не е ЛЪЖЕЦЪТ , който афишираше, че няма амбиции в политиката,докато тайно е снимал предизборния си клип ! МОЯТ президент не е ПУДЕЛ мяукащ покрай по-силния , но по-глупавия ! МОЯТ президент не е СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на МИЛИЦИОНЕРИТЕ ! МОЯТ президент не е УКРИВАТЕЛ и СЪУЧАСТНИК на мутрите ! МОЯТ президент не е БЕЗЛИЧНА шматка в панталони ! МОЯТ президент не е МАЛОУМЕН привърженик на ГЕРБ ! МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!

kitaec__ - 05-09-2011 г. 09:38:08

Мандата на този президент,ще е точно толкова смислен,колкото и на гоце.На този,иначе качествен човек,ще стъпи в длъжност,с много здрав чатал на врата,който му е сложен вече от валентин Златев и Путин.Този човек,няма да е изобщо полезен за Бг,съвсем скоро ще бъде превърнат в национален предател,защото ще работи за руските интереси и запазване на сегашното статукво,друг избор няма.За Брюксел това ще е сериозна крачка назад,по пътя ни към шенген

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg