EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев - новият български президент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев - новият български президент

mail19:00 | 30.10.2011прегледи 594 коментарикоментари 0


Росен Плевнелиев е новият президент на България. Това сочат всички предварителни социологически прогнози, предаде репортер на БГНЕС. През целия ден Плевнелиев запази голяма преднина пред своя опонент Ивайло Калфин - кандидат на БСП. Росен Плевнелиев получава около 57 на сто на втория тур от президентските избори, сочат данните на Сова Харис от екзит пола. Сходни са цифрите и на всички останали социологически агенции към този час. Официалните резултати се очакват в по-късните часове. "България има нужда от джентълменство, от европейско поведение". Това каза Плевнелиев днес, след като пусна бюлетината си.

47-годишният Росен Плевнелиев е първият президент след промените от 1989 година, който не е участвал активно в политическия живот през последните две десетилетия и не е член на партия. Той ще смени на 23 януари 2012 година Георги Първанов. За първи път от 20 години ДПС няма заслуга за избора на президент. Това е втората новина за деня в политическия живот на България.

На 27 юли 2009 Плевнелиев застана начело на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на премиера Борисов. На 4 септември 2011 бе издигнат като кандидат-президент от ГЕРБ, след което подаде оставка като министър. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg