EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Плевенски фирми продават в чужбина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевенски фирми продават в чужбина

mail17:53 | 30.05.2009прегледи 781 коментарикоментари 0


Около 14 на сто от продажбите на фирмите в Плевенска област са осъществени извън страната през първото тримесечие на годината, от тях 84 на сто - в еврозоната, съобщиха от Териториалното статистическо бюро в Плевен за БТА.
При сегашния темп на производство средната осигуреност на производствения график с поръчки на промишлените фирми е за три месеца напред, а производствените мощности са натоварени с 60 на сто от нормалния си капацитет. Без особена промяна, в сравнение
с края на миналата година, остават факторите, затрудняващи дейността на промишлените фирми, коментират експерти от бюрото.
Най-често посочваният проблем е недостатъчното търсене, обусловено както от неосигурени пазари, така и от слаба конкурентоспособност на продукцията. Финансовите проблеми като неплатежоспособност, трудности при получаване на кредити и други влияят негативно върху 29 на сто от производителите.
Според статистическото бюро 66 на сто от ръководителите на фирми смятат, че икономическата среда е несигурна, 14 на сто предвиждат увеличение на производствените цени, също толкова обмислят намаление на персонала.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg