EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен ще има 14 нови електробуса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен ще има 14 нови електробуса

mail14:06 | 13.05.2021прегледи 849 коментарикоментари 0


В Плевен ще бъде подписан договор за доставката на 14 нови електрически автобуса с допълнително оборудване и 14 зарядни станции за тях. Общата стойност на проекта е близо 18 милиона лева, съобщиха от общината.
Доставката цели развитие на екологосъобразен обществен транспорт в Плевен с цел да се намалят вредните емисии в атмосферния въздух. Проектът се осъществява чрез оперативна програма "Околна среда" от общината в партньорство с общинското дружество "Тролейбусен транспорт" и ще бъде изпълнен до 4 септември 2023 година.
Новите транспортни средства ще бъдат използвани предимно за нови линии за градски транспорт в индустриалната зона и до близки селища, които вече са се превърнали в жилищни квартали на областния център.

Новите електрически автобуси са 12 метрови, нископодови, с корпус от двойно галванизирана, високоякостна стомана, за по-голяма сигурност на пътниците и водача. Снабдени са със система за видеонаблюдение, високоговоряща система, както и със система за наблюдение и диагностика в реално време.

Напълно климатизираните автобуси, разполагат с 32 седящи места и обособена зона за майки с колички и трудноподвижни хора. Достъпът до тях е улеснен благодарение на механичната рампа и системата за накланяне.

Пробегът на един електрически автобус Yutong при пълен заряд е до 400 км., а времето за зареждане на батерията е под 4 часа. Над 67 т. са вредните емисии въглероден диоксид, които ще бъдат спестени от едно превозно средство на годишна база.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157