EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Плевен: Фабрика за противоалергичен текстил

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: Фабрика за противоалергичен текстил

mail09:02 | 24.08.2021прегледи 1429 коментарикоментари 0


Създадената преди повече от 25 години немска компания Allergo Healthcare избра Плевен за изграждане на ново предприятие, с което се създава най-голямото производство на противоалергични тъкани в Европа. Компанията, със седалище в Мекленбург, Предна Померания в Германия, е международно действаща с клонове в Хонконг, Дубай и САЩ (Хюстън, Тексас). Решението беше взето след посещение в Плевен на Даниел Шьонфелдер, главен изпълнителен директор на групата Allergo и срещата му с кмета на Общината Георг Спартански.

Благодарим за приятелския прием на кмета Георг Спартански. Обмяната на информация, искрената атмосфера и заявената подкрепа за изграждането на нашия производствен обект бяха решаващите фактори, за да изберем Плевен за разширяване на дейността ни, сподели Шьонфелдер.

Кметът Спартански подчерта, че администрацията е готова за сътрудничество с всички, които искат да инвестират в Плевен, защото привличането на инвеститори означава осигуряване на заетост и възможност на плевенчани да останат тук. Община Плевен се старае да създаде условия на инвеститорите да виждат смисъл да влагат парите си именно тук, всички процедури по съгласуване на документи и издаване на разрешителни да се придвижват максимално бързо. Никога не съм делил инвеститорите на малки и големи, български и чуждестранни, всеки е добре дошъл в Плевен, защото ролята на местната власт е да създава условия за бизнеса, подчерта Спартански.

За разкриване на новото производство в града, което е на площ от 6 000 кв. м на ул. „Цар Самуил“, инвеститорите обявиха набиране на служители на няколко позиции: ръководител производство; шивачи/шивачки; техници/домакини; специалисти склад/логистика; офис специалисти. Българското производство „AllergoTex“ е част от групата Allergo, затова ние държим на справедливи условия на труд и заплати. Предпазващите от алергии тъкани, произведени от нашите служители, са част от медицинско лечение, което помага на хората да се справят с болестта си и отново да подобрят качеството си на живот, заявяват инвеститорите. Така че всички наши служители имат ценен принос към терапията на хора с алергии, невродермити или астма.

Източник: Община Плевен 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg