EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен с най-електрифицирания градски транспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен с най-електрифицирания градски транспорт

mail16:07 | 23.08.2016прегледи 738 коментарикоментари 0


Плевен стана градът с най-електрифицирания градски транспорт в България чрез инвестиция от 18 милиона лева по европейски проект. Това съобщи за БТА директорът на общинското предприятие за тролейбусен транспорт инж. Ангел Несторов.

90% от градските линии в Плевен са електрифицирани, разполагат с нови возила и с най-съвременната у нас електромрежа за този вид екологичен транспорт, уточни той.

В рамките на европроекта са изградени четири нови тролейбусни маршрута, приети от държавната комисия през май. Промяната в транспортната схема на Плевен ще бъде обсъдена на предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 август. Стохилядният град и неговите гости ще се обслужват от 16 тролейбусни линии, които от началото на септември ще обхванат всички квартали.

Една напълно нова тролейбусна линия се пуска в действие - номер "31", която ще свърже ж.к."Сторгозия" с Девети квартал, бившата Школа за запасни офицери и Втора клинична база. Новата линия "44" ще преминава покрай Басейнова дирекция /"Чистота"/ през ж.к.Дружба" до Първа клинична база и ще стига до ж.к."Сторгозия", а новата линия "91" ще преминава покрай големите търговски центрове на бул."Европа", като ще свързва Гимназията по лозарство и винарство с ж.к."Дружба". Линия "33" ще обслужва новия квартал "Кайлъка" през центъра до ж.к."Сторгозия".

Освен с нови линии и нови тролеи обслужването се подобрява и с информационните табла на всички спирки, които оказват след колко минути пристига тролеят, допълни Несторов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg