EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Плевен с висока технология за откриване на рак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен с висока технология за откриване на рак

mail20:05 | 15.11.2019прегледи 964 коментарикоментари 0


Малин Решовски, БТА
Плевен вече разполага с най-висока технология от последно поколение за откриване на ракови заболявания. Това съобщиха за БТА от екипа на университетската болница, която достави апаратурата в областния град.
Новият ядрено-магнитен резонанс осигурява най-висок стандарт в образната диагностика, са категорични специалистите. Според мнението им към високотехнологичната "артилерия" в диагностиката и изследванията, които се предлагат в Плевен, от началото на ноември успешно действа нов иновативен апарат за магнитно-резонансна томография MAGNETOM AERA 1.5Т. Според специалистите той е еталон за най-висок стандарт в качеството на образите и комфорта за пациентите.
Апаратът осигурява много видове изследвания. Той е с високи технически параметри и гарантира използване на най-новите изследвания, които вече се прилагат в медицинската практика по света. Апаратът гарантира получаване на висококачествени образи при изследвания в цялото тяло. Той има специализирани изследвания на главен и гръбначен мозък, на опорно-двигателния апарат, коремни органи и други.

С тази апаратура Плевен се утвърждава като
водещ медицински център в Северна България

До момента в България има инсталирани осем такива апарати във водещи иновативни здравни заведения, които са предимно в столични клиники, сред които е Военно-медицинската академия.
Плевенският висококвалифициран екип от специалисти по образна диагностика премина интензивен обучителен курс. Специалистите вече ползват в интерес на нуждаещите се хора работещата в Плевен авангардна медицинска техника. Екипът е в състав д-р Димитър Ангелов, д-р Тихомир Стоянов, рентгенов лаборант Ваня Вълова и лекар-специализант Мирела Василева.
Много са предимствата за хората, които решат да ползват високотехнологичния магнитен резонанс. Отворът му от 70 см и малката дълбочина осигуряват максимален комфорт и позволяват преглед на всички пациенти, независимо от това дали са трудно подвижни, дали имат клаустрофобия или всякакви други проблеми, уверяват специалистите.

Въведените в Плевен супер технологии могат
да бъдат полезни за 60 човека на ден

Уникална за апарата е и технологията Quiet Suite, редуцира шума, придружаващ изследванията, с до 97 на сто. Новата апаратура, която прилагат медиците в Плевен, използва "Tim 4G технология" - многоканални бобини с възможност за комбиниране в едно изследване на няколко бобини или отделни бобини, което осигурява много високо качество на образа. Максималният брой от 204 бобини елементи осигуряват сигнал с изключително високо качество и по този начин доставя необходимата информация за модерните приложения за изследване.
Още една технология - "Dot (Day optimising throughput) технология" - осигурява асистиране по време на изследването. Това се прави с оглед бързо персонализиране на параметрите на изследването на конкретния пациент. Стратегията на сканиране може да се смени много бързо в съответствие с клиничните показания и състоянието на пациента.
С новото поколение апаратура се въвежда и "Dot Go технология" - следващо поколение на "Dot технологията", която допълнително подобрява интуитивното използване на протоколите и получаване на качествени резултати от изследванията.
С използването в практиката на Tim 4G и Dot технологиите времето за изследване на един пациент е с до 50 на сто по-кратко, в сравнение с такова изследване на друг апарат със сила на магнитното поле 1.5Т.
Новият апарат в Плевен има капацитет за преглед на над 60 човека на ден и това позволява да се приемат нуждаещи се не само от града, но и от региона, страната, както и от чужбина.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg