EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен: Раздвижване на пазара на имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: Раздвижване на пазара на имоти

mail17:01 | 19.12.2022прегледи 534 коментарикоментари 0


Пазарът на недвижими имоти в Плевен е динамичен, с възходящо развитие в навечерието на коледните и новогодишни празници. Това каза за БТА Кристиян Цветанов – мениджър за недвижими имоти. Той уточни, че повече е търсенето на жилища, отколкото предлагането. Това е единият фактор, който определя и диапазона на продажбите, посочи Димана Милева, също мениджър за недвижими имоти в града.

"В момента най-много се търсят жилища с площ до около 70-75 кв. м. Най-желаните жилища са в централната част, както и в района на площад "Македония", отбеляза Цветанов.

В последните месеци се наблюдава засилен интерес и към по-старите жилищни квартали - ж.к. "Сторгозия" и ж.к. "Дружба", добави той. Цените на жилищата, които се предлагат на плевенския пазар, са доста различни, защото се определят от състоянието на съответните имоти, конструкцията, дали е панел или тухла, има ли подобрения, на кой етаж се намира домът, коментира Милева.

Цените варират от около 700 евро на квадрат до около 1200 евро. Високата цена може да е определена от продавача, но купувачите не са склонни да дават лесно пари за много скъпи жилища, е категорична тя. Реално сключените сделки за продажбите на жилища в Плевен средно се движат за около 900 евро - 1000 евро на квадрат.

Най-търсени в момента са жилища, които са напълно обзаведени, а не за ремонт, изтъкна Цветанов. По този начин купувачите са по-наясно колко ще им излезе новото жилище, какви ще са разходите им за него, коментира той. По думите му жилищата за ремонт са непредсказуеми – кой ще извърши този ремонт, на какви цени ще бъде обновлението.  

Мениджърите за недвижими имоти в Плевен посочват, че в момента в града има много ново строителство. Може да се каже, че този пазар има пиково ниво, в сравнение с последните пет години, смята Цветанов. Според него банките все още отпускат достатъчно средства на специалните купувачи.

"Плевен се очертава като един много добър географски център за инвестиции. Добър е моментът за влагане на средства за ново строителство. Много предприемчиви хора строят сгради", подчерта Кристиян Цветанов.

"Възходящият пазар на недвижими имоти в Плевен е добър момент, в който купувачите да продават. Един имот, който е определен на правилната цена, се продава за около три месеца. Това е доста показателно дали имотът е с определена реална цена за плевенския пазар", допълни Димана Милева.


Тагове: Плевен, имоти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg