EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен: Италиански фирми търсят работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: Италиански фирми търсят работници

mail10:02 | 05.12.2018прегледи 1259 коментарикоментари 0


Италианският бизнес в Плевен търси квалифицирани и мотивирани служители, осигурява им обучение. Това съобщиха от община Плевен след среща на кмета Георг Спартански с посланика на Италия у нас Стефано Балди, Мария Луиза Мерони - председател на "Конфиндустрия България", и представители на италианския бизнес с производствени бази в Плевен.

Срещата се е състояла по инициатива на гостите с цел да бъде запознато ръководството на Общината с най-често срещаните проблеми от италианските фирми, работещи в Плевен.

Инвеститорите от Италия са изтъкнали желанието си да наемат повече служители на работа. Фирмите организират за новоприетите курсове, след което им предлагат трудови договори. Проблем обаче е, че обучените не продължавали в предприятията и така отново възниквал недостиг на работна ръка. Предпримачите, представители на италианския бизнес в Плевен, са изтъкнали "липса на връзка между учебните заведения и нуждите от специалисти във фирмите", се посочва в съобщението от плевенската община.

Георг Спартански е подчертал, че "плевенската администрация е открита за сътрудничество с всички, които искат да инвестират в Плевен". Той е изтъкнал факта, че само през последната година от "Малтери Суфле България" ЕООД са взели решение да увеличат трикратно производството си в базата в Плевен, а немският концерн за електрокабели "Леони" е избрал да построи завода си в Плевен. Кметът е посочил, че работи с убеждението, че "привличането на инвеститори означава осигуряване на заетост и възможност на плевенчани да останат да живеят и работят в своя град".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg