EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен: Инвестиция за 3,3 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: Инвестиция за 3,3 млн. лв.

mail14:08 | 16.05.2022прегледи 909 коментарикоментари 0


Инвестиции в размер на 3,3 милиона лева са заложени в бизнес плана за тази година на Водоснабдяване и канализация (ВиК) ЕООД в Плевен. Това съобщи пред журналисти управителят на дружеството инж. Климент Тодоров. 

"Инвестиционната програма на ВиК-Плевен е разработена за следващите пет години. В рамките на тази година за всяка община в областта има заложена определена сума, с която ще се обнови водопреносната мрежа и съоръженията по нея", подчерта инж. Тодоров. По думите му планираните инвестиции за следващата година са в размер на три милиона лева, както и за 2024 г. През 2025 г. са заложени средства за подобрения на мрежата в размер на 3,6 млн. лева, а за 2026 г. – 4,3 млн. лв. Общо за петгодишен период в модернизирането на мрежата на ВиК-Плевен ще бъдат вложени над 17 млн. лева. 

"През тези пет години освен смяна на водопроводна мрежа ще се подменят помпи и измервателни уреди с цел ранното откриване на течове и намаляване на загуби", коментира управителят на ВиК-Плевен. Той припомни, че някои от тръбите са на около 60 години.

По повод планираното повишение в цената на водата за абонатите на дружеството в област Плевен инж. Тодоров обясни, че това се налага поради няколко причини. Той посочи повишените цени на електроенергията, консумативите за поддръжка на водопреносната мрежа, заложените от ВиК-Плевен инвестиции за следващите пет години, ръста на минималната работна заплата. Освен това се очаква и повишение на цената на водата от ВиК-Ловеч, откъдето плевенското дружество купува вода за водоснабдяването на Плевен и Червен бряг. 

В цената на водата, добави още инж. Тодоров, се калкулират няколко услуги – водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчни води. "Крайното решение колко ще струва кубик вода в Плевенско ще бъде обявено на 31 май от Комисията за енергийно и водно регулиране", уточни управителят на ВиК-Плевен.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035