EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Плевен инвестира 150 хил.лв. в "Улица на цветята"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен инвестира 150 хил.лв. в "Улица на цветята"

mail16:45 | 06.07.2016прегледи 822 коментарикоментари 0


В Плевен са инвестирани 150 000 лева за новата Улица на цветята, изградена до площад "Стефан Стамболов". С тази инвестиция продължаваме традиция, поставена преди 32 години, отбеляза кметът Спартански в поздравлението си към присъстващите производители и продавачи на цветя, представители на местните власти, граждани. Той бе категоричен, че районът, в който се намира новият обект, в скоро време чрез европейски проект ще придобие още по-красив вид.
Плевенската улица на цветарите е една от първите търговски улици у нас със съсредоточие на едно място много обекти за продажба на цветя - съществува от 1984 година. Сега тя е разположена на ново място, където се намират знакови сгради - най-старата църква на града - "Свети Николай", филиалът на БНБ, театър "Иван Радоев". Търговският обект е създаден по идея на Браншовата бизнес камара в града. Има 20 павилиона, всеки е със самостоятелни 7 квадратни метра, собствено осветление и водоснабдяване. Ползват я членовете на Браншовия съюз на цветотърговците и цветопроизводителите. В близост има голям паркинг и пешеходна зона.
Малките магазинчета за цветя от метални конструкции и стъкла са публична общинска собственост и бяха преместени по решение на Общинския съвет, а предложението бе на кмета Георг Спартански. На откриването присъстваха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и заместник-кметовете. Отслужен бе водосвет за здраве и благоденствие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg