EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плащания към държавата без такси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плащания към държавата без такси

mail10:52 | 28.03.2018прегледи 4710 коментарикоментари 0


Обслужването на картовите плащания по събиране на приходи и други постъпления (такси и глоби, вкл.) на бюджетните организации и на техните подведомствени разпоредители с бюджет ще може да се извършва чрез централизиран подход по сметки в Българската народна банка, а не по сметки на други банки. Това реши парламентът с приемането на първо четене на промените в Закона за ограничаване на плащанията в брой, предложни от депутати от ГЕРБ Менда Стоянова и Станислав Иванов.

Промяната ще се прилага и за обслужване на картовите плащания по администрираните от НАП публични вземания. Реализирането на тази възможност ще оптимизира администрирането на приходите на бюджетните организации, той като сумите директно ще постъпват в предвидената за целта сметка в БНБ, вместо в сметки на банки и последващо трансфериране към сметките на БНБ, аргументират се вносителите.

Според тях, за физическите и юридическите лица новата възможност за плащане на дължимите от тях суми за такси и цени на административни услуги към съответните бюджетни организации ще се превърне в удобен и безплатен начин за плащане.

Със законопроекта се предлага и допълнение на Закона за пътищата, с което се дава възможност за централизирано събиране на приходи от ТОЛ-такси.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg