EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Платформа за съответствие на банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Платформа за съответствие на банките

mail09:00 | 08.04.2019прегледи 481 коментарикоментари 0


БОРИКА АД в партньорство с BULPROS изградиха стандартизирана платформа за съответствие на банките с нормативните изисквания на Директива (ЕС) 2015/2366, регламентираща платежните услуги (Payment Service Directive или PSD2), които  влязоха в сила през март 2019 г. Целта на проекта е да се подпомогнат доставчиците на платежни услуги с оглед на новите технически стандарти, които се налагат с въвеждането на PSD2. Според Директивата, всички банки в Европейския съюз трябва да дадат сигурен и стандартизиран достъп на доставчиците на платежни услуги до платежните сметки на потребителите за информация по сметка и за иницииране на плащане.

Иновативната услуга XS2A Gateway предоставя възможност банките да осигурят портал за достъп до документацията на своите приложни програмни интерфейси (API) и тестовите си среди (Sandbox) и да следват регулаторните технически стандарти на PSD2. Услугата покрива изискванията на Директивата, като осигурява сигурен и стандартизиран достъп до платежните сметки на потребителите, гарантирайки както сигурността на плащанията, така и надеждната среда за изпълнението им.

Споделената платформа XS2A Gateway е добра възможност за банките у нас да постигнат ценово-ефективно и бързо съответствие с тези регулаторни изисквания и да се приспособят към новата конкурентна среда на „отвореното банкиране“. Решението е изградено върху платформата IBM API Connect и се основава на Националния технически стандарт БИСТРА (Банкови Интерфейси за Стандартизирани Разплащания).


Тагове: банки, Борика
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg