EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пласидо Доминго – шеф на IFPI

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пласидо Доминго – шеф на IFPI

mail17:00 | 29.07.2011прегледи 612 коментарикоментари 0


Световноизвестният певец, диригент и директор на операта в Лос Анджелис Пласидо Доминго е новият председател на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), обявиха от организацията.

„Поканата да стана председател на IFPI е голяма чест за мен. Винаги съм вярвал с цялото си сърце колко важно е да уважаваш таланта и правата на тези, които изпълняват, създават, продуцират и инвестират в музика”, бяха първите думи на Пласидо Доминго като председател на организацията, която представлява звукозаписната индустрия в световен мащаб.

„Днес, светът на музиката и всъщност всички изкуства, преживяват огромни промени и предизвикателства. Технологиите, които от една страна позволяват на артистите да достигат до много повече хора, отколкото когато и да е било преди, доведоха до дебата относно това как да бъдат защитени правата на интелектуална собственост на изпълнители, творци и всички хора, които живеят и работят в света на музиката. Нямам търпение да стана част от тази дискусия”, каза още Пласидо Доминго.

Като председател на Международната федерация на звукозаписната индустрия, Доминго ще играе водеща роля в популяризирането на приоритетите на организацията в международен мащаб. Това включва важни въпроси като подобряване на законодателството в областта на авторското и сродните му права, популяризиране на работата на правоносителите и създаването на музика, подпомагане на развитието на успешен дигитален музикален пазар и участие в различни инициативи свързани с информиране и обучение на обществото по въпросите за дигиталното предлагане на музика.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg