EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Планът за стабилизиране - централна тема в гръцкия печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Планът за стабилизиране - централна тема в гръцкия печат

mail09:28 | 02.02.2010прегледи 527 коментарикоментари 0


"Брюксел дебне, кабинетът Папандреу акробатства на "острието на бръснача", тъй като утре Комисията ще се произнесе по неговия план за стабилизиране на икономиката, а премиерът е призван да извърши болезнени промени", пише в. "Хора".
В. "Та неа" посочва, че Папандреу обмислял да излезе с обръщение към гръцкия народ и да поиска саможертви за преодоляване на финансовата криза.
В. "Етнос" пише, че Комисията ще каже "да" на правителствения план за стабилизиране на икономиката, но ще поиска по-твърди мерки и ще постави тежки условия, и че ако се наложи, ще иска от правителството допълнителни мерки всеки месец.   
В. "Вима" помества доклад, съдържащ шокиращи данни за това как Гърция е стигнала до ръба на пропастта и за това как предишното правителство на партията Нова демокрация е довело страната до това положение. Вестникът разкрива, че държавният
дълг на Гърция през 2009 г. е бил по-висок с 55 млрд. евро от официалните прогнози и че предишните управляващи са "натъкмявали" данните до преди изборите миналия октомври.      
В. "Елефтеротипия" информира за призива, който премиерът Папандреу вчера отправил в парламента към лидерите на политическите партии за постигане на консенсус в борбата с корупцията и за мобилизация на силите за изкореняването на това явление и за извеждане на страната от сегашната безизходица.
Съгласие с неговия призив са изразили лидерът на консерваторите от Нова демокрация Андонис Самарас и водачът на националистите от ЛАОС Георгиос Карадзаферис. "Против" са били ръководителката на комунистите Алека Папарига и лидерът на
Лявата коалиция Алексис Ципрас.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg