EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

План за иновации за €100 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

План за иновации за €100 млрд.

mail06:25 | 15.06.2018прегледи 2239 коментарикоментари 0


„Иновативна седмица на предприемачеството – Финансови инструменти за насърчаване на научните изследвания и иновациите“ започва в София Тех Парк на 14 юни, за да представи новия 7-годишен план за иновации на Европейската комисия на стойност 100 млрд. евро. България е домакин на конференция на най-високо равнище за повишаване на осведомеността относно плана за иновации сред държавите-членки на ЕС и европейските граждани.

Планът за финансиране от 100 млрд. евро е най-амбициозният, предлаган някога от Комисията и представлява 50% увеличение в сравнение с предходния период. Планът предвижда 97,6 млрд. евро за Horizon Europe – продължение на инициатива за многогодишни разходи Хоризонт 2020 и 2,4 млрд. евро за ядрената програма за научни изследвания Euratom.

Специален акцент конференцията ще постави върху подобряване на взаимодействието между финансовите инструменти – Innovfin, Финансовите инструменти на COSME, Европейските структурни и инвестиционни фондове (ESIF), Европейският фонд за стратегически инвестиции (EFSI), Европейският инвестиционен съвет, както и инструменти на регионално, национално и местно равнище – които помагат на европейските иновативни компании да получат по-лесно финансиране.

Карлуш Маедаш, Еврокомисар за наука, изследвания и иновации; Жан-Ерик Паке, Генерален директор на Дирекцията за изследвания и иновации на Европейската комисия; Роджър Хавенит, Заместник-изпълнителен директор на Европейския инвестиционен фонд; Жан-Давид Мало, Директор за отворени иновации и отворена наука на Европейската комисия; Херман Хаузер, Председател на Независимата група за създаване на Европейски съвет за иновации.

Конференцията е инициатива на Европейската комисия и част от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, организирана е от Министерството на образованието и науката.

Събитието може да бъде гледано онлайн на:

сайта на конференцията: https://www.innoweeksofia2018.eu/live/

Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/Innoweeksofia2018/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=0bb2uiQDRmE

Относно „Иновативна седмица на предприемачеството“ 2018

Международната конференция представя действаща платформа за европейски предприемачи, иновативни предприятия, изследователи, стартиращи компании и инвеститори, създатели на политики и финансови експерти, които имат възможност да общуват чрез нея и да откриват нови възможности за успешен бизнес.

Инициативата започва през 2015 г. в Рига по време на Латвийското председателство на Съвета на Европейския съюз. До момента има общо 6 издания, включващи провеждането на конференции в Люксембург, Холандия, Словакия, Малта и Естония. След София „Иновативна седмица на предприемачеството“ ще се състои във Виена, Австрия през ноември 2018 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg