EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плавно поевтиняване на горивата през юли, август

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плавно поевтиняване на горивата през юли, август

mail10:10 | 28.06.2011прегледи 584 коментарикоментари 0


До плавно поевтиняване на горивата може да се стигне в близките 1-2 месеца, след като Международната агенция по енергетика (МАЕ) се намеси на петролния пазар, прогнозират от Trader.bg.
За да стимулира възстановяването на глобалната икономика и да намали риска от инфлация, МАЕ свали цената на петрола като продаде на борсите част от стратегическите си резерви. Само за броени минути, заради началото на продажбите, миналия четвъртък (23 юни), цената на петрола падна на борсите в САЩ, с повече от 5,5%, до 90 долара.
МАЕ обяви, че ще освободи 60 млн. барела петрол от стратегическите запаси на 28 държави. Половината от това количество, 30 млн. барела, ще бъдат от стратегическите запаси на САЩ.
„Очакваме да се стигне до нови продажби на петрол от страна на МАЕ, за да поддържа по-ниските цени на суровината и така да подпомогне глобалната икономика”, коментира Пламен Пейчев, главен дилър в Trader.bg. „Това неминуемо ще се усети и като спад на цените на горивата по бензиностанциите”.

Информацията не е препоръка за сделки с финансови инструменти.

Trader.bg е българска платформа за търговия, чрез която от личния си компютър всеки може да търгува на междунароните финансови пазари с валути, злато, петрол, акции и индекси.


 


Тагове: цени, горива
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg