EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Плаващи заводи за природен газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плаващи заводи за природен газ

mail10:40 | 20.06.2017прегледи 724 коментарикоментари 0


Русия ще създаде в Баренцово море четири изкуствени острова, където ще строи морски съоръжения с производствени цели. Руският премиер Дмитрий Медведев подписа нареждане, предвиждащо в Колския залив на Баренцово море да бъдат създадени четири изкуствени острова, където ще бъдат строени едротонажни морски съоръжения. Документът е качен на сайта на правителството, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
Руската газова компания Новатек ще инвестира над 25 милиарда рубли (387,4 милиона евро) в проекта, по който ще бъдат създадени четирите изкуствени острова.
Предвидено е да бъде изграден център за производство на уникални морски обекти - железобетонни платформи за заводи за втечнен природен газ, сондажни и добивни платформи за шелфови проекти в Западна Арктика и едротонажни съоръжения, подсигуряващи корабоплаването по Северния морски път.
Очаква се проектът да създаде близо 10 000 нови работни места, което ще увеличи данъчните приходи в бюджета, ще привлече нови инвестиции в региона и ще съдейства за предприетото от властите в Русия заместване на вноса с родно производство.
Изграждането на центъра ще започне до края на годината в с. Белокаменка, Мурманска област, а първите плаващи заводи за природен газ ще се строят от догодина. Планирано е центърът за строителство на едротонажни морски съоръжения да бъде окончателно завършен през 2020 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876