EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плаваща алея по Темза става реалност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плаваща алея по Темза става реалност

mail09:10 | 16.05.2011прегледи 675 коментарикоментари 0


Плановете на кмета на Лондон Борис Джонсън да изгради плаваща алея на река Темза получиха силен тласък, след като проектът си осигури финансиране от 60 млн. бр. лири (97,5 млн. д.), съобщава Reuters.
Дългото един километър понтонно съоръжение, известно като "London River Park, е спечелило финансирането от сингапурската компания за управление на активи Venus Group, обявиДжонсън.
Структурата, която ще се вдига и снижава според приливните вълни, ще започва от моста Блекфрайърс бридж, разположен в западния край на стария град, и ще стига почти до крепостта Тауър в източната част на старите райони.
Все още предстои проектът на архитекта Дженслър да бъде одобрен от от градските власти. Елегантното съоръжение ще дава възможност на посетителите да се качват и да слизат от алеята, за да проучват забележителности, улички и изоставени кейове край брега. Много от криволичещите калдъръмени улици с живописни имена в Сити вече са труднодостъпни заради разрастването на града през вековете и са извън обичайните туристически маршрути, отбелязва Reuters.
Алеята ще се носи по водата край северния бряг на Темза и по нея ще има осем остъклени павилиона, които вероятно ще приютяват музей, кино, концертна зала и еко-парк, както и други атракции.
По-рано тази година "променадата", която ще бъде построена навреме за Олимпийските игри и диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора през 2012 г., спечели Наградата на кмета на Лондон за планиране. Според архитекта едно от предимствата на проекта е, че алеята ще може да бъде разглобявана и местена в други части на града."Това ще бъде вълнуваща добавка към лятото на 2012 г., както и нова възможност за лондончани да се разтоварват, разхождайки се по Темза край Сити", отбелязва Джон Нейлър от Venus Group.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg