EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Писмо с "тайни списъци" & Опровержение на Цв. Василев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Писмо с "тайни списъци" & Опровержение на Цв. Василев

mail06:28 | 15.05.2015прегледи 2486 коментарикоментари 0


EconomyNews.bg

Български медии разпространиха писмо, подписано от Цветан Василев и съдържащо сканирани копия ог тетрадка, в която са записвани имената на посетителите в централата на Корпоративна търговска банка (КТБ). Писмото е изпратено от поща в gmail. В допълнение някои медии предоставиха линкове в dox.bg, откъдето да бъдат изтеглени списъците и писмото, които обаче се оказаха неработещи. Междувременно започнаха анализи на списъците, търсене на записаните там политици за коментар и т.н.

Докато въображението достигаше своите висоти, самият Цветан Василев публикува в личния си сайт /който поне засега е официален / опровержение, което гласи:

За пореден път, бих искал да подчертая, че разпространявам публичните си изявления единствено чрез личния си сайт www.vassilev.bg.

Днес, 14.05.2015 г., зависими медии, контролирани от #КОЙ и #НяКОЙ, достигнаха ново дъно на моралната низост, разпространявайки писмо от „мое име“. Освен че не съм автор на това писмо, изтъквам, че не комуникирам с медии с ниски етически стандарти.

Интересно е също така да се отбележи, че имаше над 300 опита за хакването на личния ми сайт само през последните седмици. Очевидно след като #КОЙ и #НяКОЙ не успяха да ми „затворят устата“ поради нелицеприятните за тях факти, които излагам, решиха да се опитат да ми припишат думи, които ги устройват.

Забележителна е разликата в стила на оказалото се фалшиво писмо, съдържащо заканата „"А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!" и обобщение на списъците:

"Политици и не толкова (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя "хотелиери" (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор "Сигурност", синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти".

Главният въпрос тук е защо медиите така лесно се „хванаха на въдицата”, къде е границата между професионализъм, манипулация или обикновена посредственост. Защо се допуска „халваджийски” тетрадки с неясен произход да служат за основа на грандиозни анализи и заключения. Какво всъщност доказват те? И защо бяха хвърлени с лека ръка в публичното пространство, без да е проверена тяхната достоверност?

Бележка на редактора: По-внимателно разглеждане на факсимилетата, с които разполагат някои издания и до които достъпът е възможен, навежда на мисълта, че става дума за тефтери на охраната, която следи за влизащите в сградата. Много от посетителите са гости на ТВ7, има работници, други са отивали в ресторанта. Това, разбира се, са само предположения. Но отново възниква въпросът: и какво от това, какво доказва или не доказва подобен списък?


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg