EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Писмо от Брюксел за енергийни закони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Писмо от Брюксел за енергийни закони

mail10:10 | 30.09.2011прегледи 586 коментарикоментари 0


Европейската комисия е изпратила писмо до София, в което настоява да получи информация как страната ни прилага европейските директиви в енергийния и газовия сектор. Това съобщи пресофисът на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер. Говорителите на комисаря уточниха, че това е първа фаза от предприемане на наказателна процедура и за нея не е било съобщено по-рано днес, защото процедурата "писмо за формално известяване" обикновено не се оповестява. Те казаха това в
отговор на въпрос защо тази информация не е била публикувана по-рано днес при представянето на пакета наказателни процедури срещу 24 от 27 държави в ЕС, където България не бе спомената.
В уточнение на повода за изпращането на писмото сътрудниците на комисаря посочиха, че до този момент София не е изяснила как прилага в българското национално законодателство европейските директиви в посочените сектори. ЕК обяви наказателни процедури срещу 18 държави заради монополи в газовия и електроенергийния сектор. До началото на март всички страни от ЕС трябваше да приложат в законодателството си наредби за разделяне на собствеността на производствената дейност и доставката на енергия от преносните мрежи на тяхна територия. Комисията реши  да започне наказателни процедури срещу 17 страни в сферата на електроенергията и срещу 18 - в газовата сфера. Процедурата предвижда налагане на глоби за държавите, които не съобразят националното си законодателство с европейските изисквания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg