EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пирински критикува ЕК за min доход

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пирински критикува ЕК за min доход

mail15:39 | 17.09.2016прегледи 1084 коментарикоментари 0


Българският евродепутат Георги Пирински критикува ЕК  за липсата на реални действия за създаването на разумен и надежден механизъм за определяне на минималния доход в ЕС. Това съобщиха от пресофиса на евродепутата. В изказването си в пленарната зала той подчерта, че от 2008 г. насам броят на хората, живеещи в бедност и социално изключване в Европа е нарастнал с 4,8 милиона, което налага спешни и решителни промени на изпълняваните политики.
Пирински посочи, че за съжаление специфичните препоръки към държавите-членки продължават да са доминирани от политиката на бюджетни ограничения. Същевременно в България повече от 40 % от населението са в риск от бедност и социално изключване, поради което е проява на лицемерие ЕКа просто да препоръчва промени в съществуващите схеми за минимален доход, осигуряващи гарантиран минимален доход в размер на 35 евро на месец и диференциран такъв от едва 60 евро.
Евродепутатът социалист настоя, че е крайно време ЕК да не дава само препоръки, а да приеме и обща дефиниция за минималния доход, като поне равен на прага за изпадане в риск от бедност и социално изключване, който представлява 60 % от средния изравнен разполагаем доход на национално равнище. Изказването на Пирински беше в рамките на дебата по поставените от Комисията по заетост и социални въпроси на Европейския парламент въпроси относно схемите за минимален доход в ЕС.

 

 

 


Тагове: Пирински, доход, ЕК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg