EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail07:30 | 31.03.2016прегледи 1036 коментарикоментари 0


"Пари няма, но кабинетът одобри военни поръчки за два милиарда и половина лева", е водещото заглавие на вестник "Сега". До 2020 година армията ни трябва да има нови изтребители, кораби и двигатели за МиГ-29. Според вестника включването на проекта за двигателите в решението на кабинета е изненада, тъй като се очакваше да бъде одобрена покупката на бронирани машини за пехотата.

"Капитал дейли" изчислява, че гласуваното от министрите решение струва по-малко - 2 милиарда и 200 милиона лева. Изданието цитира военния министър, който е пояснил, че проектът за купуване на техника за пехотата трябва да бъде преработен.

Повечето вестници днес избират за тема на първа страница ареста на директора на "Автомобилна администрация" - Цветелин Цветанов. "Втори шеф гърми за фалшиви книжки", е интерпретацията на "Стандарт". Вестникът припомня, че предишният ръководител на бившата ДАИ - Валентин Божков, беше арестуван преди три години.

"24 часа" допълва, че арестът е станал при акция на специализираното звено за борба с корупцията, заедно с Цветелин Цветанов са задържани 14 служители.

"Труд" пише, че акцията се е провела в пет града, корумпираните чиновници издавали, срещу рушвети, лицензи на превозвачи и шофьорски книжки.

На друга актуална тема е посветено водещото заглавие на "Дума" - "Софийските лекари против Москов", общопрактикуващите и министърът на се разбраха, протестът продължава. "Дори провалът на министър Москов потъна в хаоса на здравеопазването" е заглавието на коментар на вестник "Сега" по повод недоволството на джипита и болници.

В коментар в "24 часа" се казва: "Личните лекари и държавата трябва да си говорят. Само така всички ще спрем да плащаме чужди сметки".

"Монитор" припомня, че с промяна на наредба на МВР от утре, 1 април, 19 хиляди леки коли няма да могат да се движат заради неплатена застраховка "Гражданска отговорност". Ако се плати 250 лева глоба и пълният размер на застраховката, колата може отново да се движи, гласи разпоредбата.

Вестник "Земя" пише: "Улица на името на Сергей Антонов предложи адвокат Консоло". Изданието цитира италианския професор по право Джузепе Консоло, който е гост на страната ни и който защитаваше Сергей Антонов преди 30 години в процеса за атентата срещу папа Йоан Павел Втори.

"Двама на ден избират смъртта, водещ мотив за самоубийство е конфликт в семейството." Това пише на първа страница на "Телеграф". Данните са от изследване на двама лекари-психиатри. По-често решават да приключат с живота си жителите на малките селища, мъжете са по-успешни самоубийци от жените, констатират специалистите.

Националният консултант по психиатрия - професор Вихра Миланова, казва в интервю за "Монитор", че дневни центрове биха могли да помогнат на пациенти с психически разстройства да се включат в живота на обществото.

"Вече никой не може да ви спре да смените доставчика на ток", напомня в интервю за "Труд" председателят на държавния енергиен регулатор Иван Иванов. Той пояснява, че процедурата е улеснена, тя влиза в сила от утре - 1 април, промяната ще става чрез ЕРП-тата. КЕВР е издала повече от сто лиценза, но колко от тях са реални търговци на ток, предстои да видим, казва Иванов.

"Зад протестите на таксиджиите се крие битката на две лобита", заявява в интервю за "Стандарт" Георги Харизанов, изпълнителен директор на Института за дясна политика.

"ДПС не си търси лидер, а своя Цветан Цветанов", коментира Георги Харизанов, бивш директор на "Напоителни системи" при предишното управление на ГЕРБ.

"Април идва с 30 градуса, по Великден ще се редуват дни със слънце и дни с дъжд", информира "Новинар"./БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046