EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail09:40 | 18.05.2015прегледи 793 коментарикоментари 0


Два милиона хипертоници в България. Едва 37 на сто от тях се лекуват адекватно, пише на първа страница на вестник "Земя". Високото кръвно налягане е известно като тихият убиец. Болестта е свързана с наднорменото тегло и засяга все повече деца.

Новите пенсионери продължават да растат бързо, пише "Капитал дейли". Освен увеличения брой пенсионирани полицаи и военни, нараства и броят на хората с инвалидни пенсии. В края на първото тримесечие, пенсионерите у нас са почти два милиона сто и осемдесет хиляди души.

"Сега" излиза с водещо заглавие:Военни и полицаи се втурнаха да се пенсионират.

"Преса" допълва: И след предвижданата реформа, нашите полицаи ще са най-млади пенсионери, правителството ще обсъжда в сряда промените в модела.

Преселването по настоящ адрес - двойно. Това е заглавието на първа страница на "Труд". Видин, Кюстендил и Монтана са сред първенците с най-много нови жители.

"Преса" коментира, че масовото изборно номадство предизвиква съмнения за нечестен вот и смут в управляващата коалиция. В десет области рязко се увеличават новите жители.

Опозиционният "Дума" излиза със заглавие: Регионалното министерство манипулира с данни за адресни регистрации. Области, първенци по новорегистрирани жители, липсват в справка на Лиляна Павлова.

"Сега" коментира друг проблем, свързан с местните избори. Орязването на възможностите на българската емиграция да участва в изборите у нас, окончателно ще прекъсне и без това крехката й връзка с родината.

Българската емиграция обаче надмина инвеститорите - през март сънародниците ни зад граница са изпратили на роднини и близки тук 76 милиона евро, докато инвестициите са били едва 53 милиона евро, пише "Телеграф". Данните са на БНБ.

"Труд" публикува статистика за 2014-а година, според която сме купували по-малко, в сравнение с 2013-а, плодове и зеленчуци, но повече цигари, бира и ракия.

Половината от ракията е нелегална, заявява в интервю за "Монитор" Радослав Радев - председател на Националната лозаро-винарска камара.

Българските шофьори са примерни в Гърция, защото високите глоби дисциплинират, пише "Новинар". Използване на мобилен телефон при шофиране се наказва със 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.

Катар ни дава пари за магистрали, съобщава на първа страница "Стандарт". Има интерес към аутобана Русе-Свиленград, става ясно от официалното посещение в Катар на премиера Борисов и водени от него там осем министри.

Всички днешни вестници отразяват снощния протест на опозицията в Македония. Както винаги, цифрите за броя на протестиращите драстично се разминават.

Според "24 часа", сто хиляди са скандирали "Сбогом" на премиера Груевски, докато "Монитор" говори за 20 хиляди души. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заявява за "24 часа": Кроят искрата от Македония да прескочи у нас.

В интервю за "Стандарт", председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров констатира: Насадиха ни фалшива омраза към Македония. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg