EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail09:40 | 28.04.2015прегледи 920 коментарикоментари 0


Министърът на здравеопазването Петър Москов "слива девет болници“, съобщава СЕГА, като цитира телевизионно интервю на заместника на Москов - Бойко Пенков. Министерството се заема със сериозно преструктуриране на няколко университетски болници без разчети и обяснения. Засега единственият ясен факт е, че ще бъдат съкратени около 350-400 души в администрацията, сочи изданието.

„Широк консенсус в Консултативния съвет за национална сигурност - повече за пари за отбрана от догодина“, обявява МОНИТОР на първата си страница.

На обратното мнение е вестник ДУМА, който пише: „Лидерът на БСП Михаил Миков напусна заседанието на КСНС вчера заради несъгласие с декларацията за състоянието на въоръжените сили. БСП не може да подкрепи съвета да предпоставя, че бюджетът за отбрана трябва да се увеличи като процент от брутния вътрешен продукт, без да се държи сметка за другите сектори и без темата да е обсъдена в парламента.

„Политическият елит реши да изхвърли руската военна техника“, отбелязва вестник СЕГА и пояснява: Консултативният съвет при президента забрани бъдещите ремонти на тази техника. Това ще засегне най-вече изтребителите МиГ-29 и МиГ-21, както и хеликоптерите Ми-17 и Ми-24, които гарантират въздушния суверенитет.

„Системата на КАТ се срина и задръсти ГКПП Дунав мост, Капитан Андреево и Калотина“, съобщава НОВИНАР. МОНИТОР продължава хрониката от вчерашния ден с информация, че „трима катаджии и трима цивилни от Пловдив бяха закопчани по подозрение за участие в схема за регистрация на крадени коли и фалшиви технически прегледи“. „Разследват пътни полицаи и във Велико Търново“, допълва ТРУД под наслов: „Вътрешна сигурност на МВР в акция срещу корупцията“.

„В ГЕРБ умуват да променят изборния закон като в Австрия“, така че „16 годишните да гласуват“, съобщава СТАНДАРТ. „Революционното предложение“ може да прати пред избирателните урни 30 хиляди младежи още от догодина, сочи вестникът.

Кравеферми „пред фалит“, предупреждава на ПРЕСА. „Стига да получат прилични цени за животните си, мнозина са готови да приключат със стопанствата си“. Според вестника това е следствие от евтин внос на кондензирано мляко от европейски държави, който подбива „катастрофално“ изкупната цена у нас до 45 стотинки на литър./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg