EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail10:40 | 02.04.2015прегледи 740 коментарикоментари 0


"24 часа", "Преса" и "Стандарт" поместват в челните си заглавия призива на министър-председателя към българите да почиват в родните курорти. „Премиерът призова населението за Великден: Забравете Гърция, почивайте у нас“, пише "24 часа". „Бойко Борисов нареди: цялата власт на море у нас“, гласи заглавието в "Преса". „По-ниски цени и по-добро обслужване в курортите у нас поиска премиерът“, допълва "Стандарт".

Водещата новина на "Капитал дейли" е, че „Проектът за седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ пропада“. „Американската компания Westinghouse няма да участва като стратегически инвеститор в проекта, съобщиха няколко правителствени източника. От Министерството на енергетиката не обявиха официално новината. Крайният срок за подписването на споразумението беше 31-и март, а размерът на инвестицията - 7,7 милиарда долара, припомня изданието. След отказа на Westinghouse, изграждането на новата ядрена мощност изглежда непостижимо, заключава изданието.

„Депутатите забързаха промените в наказателно-процесуалния и Гражданския процесуален кодекс. Спешните законови поправки ще дадат права на прокуратурата да се меси в частни сделки“, съобщава "Капитал дейли" в репортаж за вчерашното заседание на правната комисия на Народното събрание.

„При съмнения за умишлено престъпление обвинител №1 ще спира сделки за 48 часа“, информира "Монитор" над снимка на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Прокуратурата ще спира частни сделки без съдебен контрол“, акцентира вестник "Сега". „Въпреки че депутатите признаха, че текстовете, писани специално за скандала около КТБ, са спорни и дори опасни, никой от правната комисия не гласува „против“, отбелязва изданието.

Националната агенция по приходите запорира „дела на Цветан Василев в „Бромак“, съобщава "Стандарт".

"Новинар" и "Труд" поместват на първите си страници отговора на Делян Пеевски на твърденията на банкера, че КТБ е била срината, след отказ на Василев да му предостави безвъзмездно активи. „Василев вади претоплени манджи“, пише "Новинар", цитирайки депутата от ДПС. „Василев да отваря сейфовете и да идва да отговаря“, цитира "Труд".

"Труд" атакува от първата си страница министъра на правосъдието. „Министър Иванов опитва измама. Вчера Иванов звъня в редакцията на вестника да каже, че не е имал никакви намерения да закрива Агенцията по вписванията. Подписът на правосъдния шеф обаче стои под документ, с който се закрива агенцията“, отбелязва вестникът./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037