EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail08:15 | 17.06.2014прегледи 798 коментарикоментари 0


Доказването на стаж и осигурителен доход за пенсия продължава да бъде сериозен проблем, заради който хиляди българи не могат да се пенсионират. Почти всеки пети служител на закрита фирма получава отказ за доказването им. Това показват данните на институцията за последните девет години, съобщава СЕГА.

Цената на ипотечните кредити у нас падна до рекордно ниски нива, Толкова евтини заемите не са били дори по времето на кредитния бум, когато строителството беше в разцвет. Причината обаче сега не е в голямото търсене. Напротив - такова почти липсва. В същото време депозитите растат и банките плащат лихви по тях, посочва ПРЕСА.

От 15 септември ученици ще усвояват занаят и ще получават заплата. През новата учебна година започват 29 пилотни проекта за дуално обучение. Според тях младежите ще учат професия в реална работна среда, информира СТАНДАРТ.

Синдикатът на българските учители подкрепя идеята на министър Анелия Клисарова по всеки предмет в училище да има по един учебник. Според председателя на синдиката Янка Такева 36% от учениците от 8 до 12 клас не си купуват учебници, посочва ДУМА.

Точно с 30 хиляди лева ще се увеличи бюджетът на Фонда за лечение на деца след изборите за Европейски парламент. В Изборния кодекс пише, че безлихвените депозити за участие в евроизборите на партиите, коалициите и инициативните комитети, получили под 1% от гласовете, се превеждат на фонда. Операцията се извършва от БНБ, пише ТРУД.

Нахални шофьори вече няма да пречат на разхождащите се по пешеходната зона на булевард Витоша и по алеите на Борисовата градина в София. Предвижда се входовете на булеварда да бъдат преградени със специални подвижни колчета. Шофьорите, които зареждат магазини и кафенета, ще могат да влязат само с карта и да останат половин час, обяснява НОВИНАР.

Асансьорна шахта погълна баба и едногодишното й внуче. Жената и детето паднаха от третия етаж на Четвърта поликлиника на бургаския квартал Славейков. Тепърва ще се установява дали има виновни за трагедията, пише ТЕЛЕГРАФ.

Няма промяна в режима на доставка на газ за България и параметрите са в рамките на договорените, пише МОНИТОР в статия под заглавие "Газовите доставки за България без проблем засега".

Утре газът в България няма да спре, но след няколко месеца доставките могат да бъдат заплашени, ако поредната ценова война между Украйна и Русия не приключи в обозримо бъдеще. Причината е, че през зимата потреблението у нас се увеличава двойно, обяснява по темата КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.

С близо 20% по-евтин ток от вятърните централи и от 50 до 60 на сто от фотоволтаичните предлага ДКЕВР. За ВЕЦ-овете предвиденото намаление е с 2 до 4 на сто, посочва 24 ЧАСА.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg