EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail11:36 | 10.05.2014прегледи 1131 коментарикоментари 0


14 000 деца остават извън детските ясли и градини в София, пише Сега след класирането за забавачките в столицата.

Онлайн матури ще пробва просветното министерство от следващата учебна година, съобщава Стандарт.

ГЕРБ ще атакува с нов вот кабинета заради политиката в сектора „Енергетика“, информира Преса.

Според статистиката, българите започнали да харчат по-смело, твърди Сега. „България сякаш се окопитва от тягостното усещане за икономическа несигурност. Българите отвързват кесията и пазаруват по-смело, което личи от растящите продажби на електроника, бяла техника и мебели.“ Според Националния статистически институт, оборотите в търговията на дребно през март са се увеличили с 6 процента спрямо същия месец от миналата година, сочи изданието.

„Нелегални домати заливат пазара“, съобщава Преса във водещото си заглавие. Контрабандната стока се продава на двойно по-ниски цени от родната, твърдят земеделци от Пиринско, които заплашиха с протести, ако властите не предприемат мерки. Пред Монитор, зам.-министърът на земеделието Явор Гечев уверява, че практиката един превозвач да внесе за семейството си няколко тона домати с лекотоварния си автомобил в три последователни дни вече няма да е възможна.

Министерството на транспорта иска да започне строежа на лот 3 на магистрала „Струма“ без 15-километровия тунел през Кресненското дефиле, за да не се бави строителството, пише Монитор. Министерството се надява, че Еврокомисията ще одобри още тази година апликационните форми за пътните участъци от Благоевград до Крупник и между Кресна и Сандански.

Тапи ще тормозят шофьорите по магистрала „Тракия“ и това лято,“ пише Преса. Вчера бяха отворени офертите за рехабилитиране на 32 км на изхода на София и в Пазарджишка област, където не са правени ремонти повече от тридесет години.

Българите ще имат раница за оцеляване при бедствие в дома си“, пише 24 Часа, цитирайки решение на правителството. Държавата ще организира измислянето и изработването на „раницата“, а хората ще могат да я купуват от търговските вериги.

Надзорът на касата ще решава за надлимитните плащания на болниците“, пише Дума. От началото на май,болниците работят при твърди бюджети, които се определят ежемесечно от Надзорния съвет на Здравната каса и не са предварително известни на лечебните заведения. Надлимитната дейност може да се плати на някои болници с решение на Надзора, ако не се надхвърля общия бюджет на Касата. "Това действително е малка дупчица за плащане, но голяма врата за корупция", твърдят от Центъра за защита правата в здравеопазването. От здравното министерство пък казват, че финансирането на надлимитната дейност няма да бъде спряно. Промяната цели „единствено по-добър контрол и рационално изразходване на средствата за болнична помощ“. Според пациентската организация обаче, ще се появят листи от чакащи за болниците, ще се ограничи правото на избор на пациента, а дълговете на болниците ще нараснат./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg