EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail07:10 | 08.05.2014прегледи 875 коментарикоментари 0


НАП събира глоби за хиляди евро, наложени на българи в Европейския съюз, показва проверка на "Сега" в деловодните системи на окръжните съдилища. Санкциите са най-често за нарушение на правилата за движение по пътищата.
Началникът на кабинета на Орешарски е на разпит днес, съобщава още изданието. Очаква се Мария Дивизиева да получи обвинения заради европроект за софтуер на военните съдилища в София и Плевен за над 700 хиляди лева.
20 хиляди лева е глобата, която може да бъде наложена на кредитна институция или фирма, която даде личните данни на свой клиент на събирачи на дългове, без преди това да го предупреди, казва в интервю за "24 часа" председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов. По думите му, Комисията няма хора и финанси, за да провери какви лични данни събират интернет сайтовете.
С дипломи за никъде може да се окажат студенти от университета в Перник, пише на първа страница в. "Стандарт". Става въпрос за студенти, които най-често са се прехвърляли от други вузове и са завършили пернишкия Европейски политехнически университет само за 2 години. Заради краткия период на обучение ведомството на министър Анелия Клисарова отказва холограмите. В отговор университетът е завел дело срещу министерството.
По 120 затворници бягат на година, съобщава в интервю за "Труд" бившият шеф на затворите ген. Петър Василев. Според него непременно трябва да се построи нов затвор в България.
Житото застрашено, алармира на първа страница "Земя". Обилните валежи и застудяването от последните дни поставят пред изпитание земеделските производители, които сериозно са притеснени за зърнената реколта. Според фермерите най-тежко е състоянието при царевицата, чието развитие изостава.
С наближаването на поредния краен срок за решението за отнемане на лицензиите на енергоснабдителните дружества, а и на изборите, зачестиха спекулациите, че този път решение ще има и то няма да е в полза на компаниите. Това предизвика отново реакция в Европейската комисия, която за пореден път предупреди казусът да не бъде използван за политически цели, пише на първа страница "Капитал дейли".
"Харчим по 6 лева за култура годишно" - е водещото заглавие на "Монитор". Най-много пари отделяме за радио и телевизия, а над 50% от българите не са прочели нито една книга. Това показват данните от изследването на Обсерваторията за икономика на културата, цитирано от изданието.
Печатните издания отбелязват 80-годишния юбилей на Българското национално радио. "Мистерията на българските гласове" отново става част от БНР, съобщава вестник "Новинар". По случай 80-годишнината на БНР, генералният директор Радослав Янкулов обяви, че радиото има и патент за пощенска марка, а следващата амбиция е юбилейна монета. "24 часа" също отбелязва темата като представя в обширна статия програмата, с която БНР ще отбележи годишнината си./ Юлия Тороманова, БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048